Bosa Beer Fest

22-25 april 2023, Bosa Beer Fest is een geweldig festival gewijd aan de ambachtelijk kwaliteitsbieren van Sardinië. Het vindt eind april plaats in Bosa, een Sardijnse stad met een rijke geschiedenis en zeldzame schoonheid die voor de gelegenheid tienduizenden liefhebbers van goed bier en streetfood verwelkomt. 

Het Bosa Beer Fest zag het levenslicht in 2015 en werd al snel een populair festival voor de Sardijnse en Italiaanse bierbrouwers.
GRATIS transfer van en naar Bosa als jij bij ons verblijft. 

 

Bosa wine festival

In 2023 vindt de 6e editie plaats van het Bosa Wine Festival, deze zal plaatsvinden eind mei of begin juni, exacte data volgen! 

Het festival is gewijd aan de beste Sardijnse wijnen en gastronomie, tot hedendaagse kunst, ambachten en folklore. 

Het vindt plaats in het prachtige middeleeuwse dorp Bosa. Je kan er uitstekende kwaliteitswijnen proven en genieten van de sardijnse gastronomische traditie. 


www.bosawinefestival.com

Gastronomie, vriendschap en gastvrijheid

In de zomermaanden tussen juni en september worden er wekelijks evenementen georganiseerd van zomercarnaval, braderieën, muziek en theater tot traditionele folklore. Kleine en grote dorpen, in oude centra en aan zee vieren ze eigen feesten en tradities. Alle evenementen worden begeleid door de gastronomie van lokale gerechten en wijnen. Eten en drinken verbind en staat in Sardinië voor vriendschap en gastvrijheid. 
De alom bekende productie van Malvasia di Bosa mag niet worden vergeten, een van de beste wijnen van Italië, die door zijn bijzonderheid zowel jong als gerijpt gedronken kan worden. Door de mensen die in de regio Planargia wonen, wordt Malvasia beschouwd als een nobele en elitaire wijn, die moet worden gereserveerd voor speciale omstandigheden en mensen: het is de wijn van vriendschap en gastvrijheid, en wordt aangeboden aan mensen om wie je geeft.

Carnaval di Bosa 

Je zou het niet zeggen als je Bosa op een rustige zomerochtend bezoekt, maar tijdens carnaval staat ook dit dorpje op zijn kop! Het carnavalsfeest, dat zes dagen duurt, wordt uitbundig gevierd, met als belangrijkste kostuum dat van Is Attittadorasa, waarbij mannen zich uitdossen als weduwen, terwijl ze klaagliederen zingen.

Zo trekken ze door het dorp, waarbij ze af en toe een pop naar de toekijkende vrouwen uitsteken, met de vraag om een beetje melk om de geest van carnaval levend te houden. In plaats van melk krijgen de mannen echter eerder een beetje Malvasia, de lokale wijn, maar ook een spotrede is de vrouwen niet vreemd.

Al met al is het een vrolijke bedoening, met veel ironische opmerkingen en liedjes waarin men er niet voor schroomt zichzelf en anderen op de hak te nemen.

Het begint in februari in de week van de vastenavond.

https://www.festedicarnevale.it/carnevale-bosa/

Sartiglia carnaval in Oristano

In Oristano, nemen tijdens de zogeheten Sartiglia meer dan honderd ruiters in schitterende kostuums en met witte maskers het tegen elkaar op tijdens ringsteekwedstrijden, waarbij er sterren verzameld moeten worden. Niet alleen wint de groep met de meeste sterren; een grote sterrenverzameling zou ook een goede oogst betekenen. Het vindt plaats in februari en in september.

 

Meer over dit bijzondere feest lees je op de officiële website van de Sartiglia.