rondreizen

Wijnrondreis

(vanaf 7 dagen, met overnachting op 3 plekken)

Wij organiseren een wijnrondreis op Sardinië. Hierbij worden 3 belangrijke regio’s bezocht; Gallura (N/O), Oliena (O) en Bosa (W). Deze regio’s zijn voorzien van een DOC classificatie; Vermentino di Gallura, Cannonau Nepente di Oliena en Malvasia di Bosa. We bezoeken 3 wijnmakers, een kurkeikenbos, een kurkproducent en een wijnmuseum. Alle drie regio’s zijn prachtig en heel divers. De routes zijn adembenemend en er is genoeg tijd om te genieten van het natuurschoon, de historie, de gastvrijheid en het echte Sardijnse leven. Natuurlijk mag de uitstekende keuken van Sardinië niet worden vergeten waarbij elke regio zijn eigen specialiteiten kent.

In de juiste tijd van het jaar kan dit gecombineerd worden met het helpen bij het oogsten van de druiven, een ervaring die iedere wijnliefhebber een keer zou moeten beleven.

 

Culinaire reizen

(vanaf 5 dagen, met overnachting op 2 plekken)

Tijdens onze culinaire reizen gaan we dieper in op Sardijnse specialiteiten, waaronder geiten- en schapenkazen, broden, lamsvlees en Sardijnse pasta’s. We combineren deze gerechten met prachtige wijnen en volgen workshops van ‘di nonna’ voor het maken van typisch Sardijnse broden en/of pasta. Bovendien gaan we op zoek naar het antwoord op de vraag waarom dit eiland één van de vijf blauwe zones is ter wereld.

In de juiste tijd van het jaar kan dit gecombineerd worden met het helpen bij het oogsten van de druiven, een ervaring die iedere wijnliefhebber een keer zou moeten beleven.