connected.

Greenlabel

Bij Anima Sarda gaan we bewust om met energie en water. We wassen niet meer dan wenselijk is en gebruiken milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen. Je zult merken dat deze bijzondere aandacht niet alleen het behoud van onze mooie natuur bevordert, maar ook jouw comfortgevoel!

 

Interieur

Voor de aankleding en het meubilair hebben wij zoveel mogelijk gebruik gemaakt van duurzame en gerecyclede producten. Kwaliteit en duurzaamheid gaan hand in hand.

 

Yumeko bed- en badlinnen

Onze droom: 'change the world sleeping (and bathing)'. Beddengoed van de hoogste kwaliteit dat tegelijk duurzaam is.
Door mooi, duurzame alternatieven te bieden voor bed en bad willen we jouw leven wat aangenamer en comfortabeler maken en de wereld wat schoner en eerlijker.
'Yumeko is for te dreamers. the ones who believe in something better. The ones who dream with the eyes open…' (www.yumeko.nl)
Het bed- en badlinnen zijn van materialen met anti-allergene eigenschappen gemaakt. 


Verantwoord inkopen

We streven er bij Anima Sarda niet alleen naar om de mooiste, de beste én de veiligste producten te gebruiken, we willen ook dat deze op ethische wijze verkregen zijn. Om dit waar te kunnen maken kopen we producten in bij bedrijven die over de hele wereld op zoek gaan naar de beste natuurlijke grondstoffen, veilige synthetische materialen en etherische oliën. Daarnaast wordt er gelet op: arbeidsrechten - vakbonden, collectieve onderhandelingen, een focus op gezondheid en veiligheid, vrijheid, een eerlijke beloning, goede werktijden, geen discriminatie, geen kinderarbeid. Milieu - Biologisch, duurzaam, geen bedreigde plantsoorten, de eventuele productie-uitstoot op land en water, gebruik van middelen om ingrediënten te verwerken, geen genetische modificatie. Dierbescherming - Geen op dieren geteste ingrediënten. Alleen vegetarische ingrediënten. Transport - De afstanden, minimale luchtvracht, hergebruik verpakkingsmateriaal. 

 

0-km beleid

Bij Anima Sarda hanteren we een 0-km beleid, wat inhoudt dat alle door ons gebruikte voedingsmiddelen worden ingekocht bij lokale boeren (binnen een zone van circa één kilometer rondom Tresnuraghes) of zelfs gewoon uit onze eigen tuin komen!

 

Lokale economie en werkgelegenheid

Wij vinden het belangrijk de economie en werkgelegenheid rondom Tresnuraghes te stimuleren. Daarom kiezen we zoveel mogelijk voor samenwerking met lokale ondernemers.

 

Blue zone

Zoals gezegd ligt Anima Sarda in een zogenaamde blauwe zone; één van slechts vijf plekken op aarde waar mensen langer en gezonder leven dan elders op de aardbol. Ze worden er gemiddeld 90 of zelfs 100 jaar, in goede gezondheid en zonder medicijnen of invaliditeit.

 

Verantwoorde voeding

Eén van de geheimen voor een gezonder en langer leven is het Sardijnse dieet. Dit bestaat voornamelijk uit plantaardige ingrediënten, zoals volkorenbrood, bonen, groenten uit eigen tuin, fruit en soms ook mastiekolie. Daarnaast eten Sarden veel pecorino-kaas, die rijk is aan goede vetzuren en drinken ze geitenmelk, die bescherming pretendeert te bieden tegen ouderdomskwalen als hartfalen en Alzheimer.

 

Eerlijke wijnen

Wijn drinken de Sarden dagelijks, maar met mate. De wijnen die je bij Anima Sarda proeft, zijn geproduceerd met respect voor mens, dier en milieu. Onder de kurk daarom geen vreemde goedjes; wij geloven net als onze wijnboeren in de kracht van de natuur!
Aan de Cannonau, de lokaal geproduceerde rode wijn, worden zelfs unieke gezondheidseffecten toegeschreven. Alleen een levende wijngaard brengt een levendige wijn voort, dus bij de productie van onze wijnen staat het bewaken van het natuurlijk evenwicht centraal.

In Nederland zijn onze wijnen ook te verkrijgen via de webshop van Masservino.

 

Leef simpel!

De Sarden genieten van elkaar en hun omgeving, zonder veeleisend te zijn. De cultuur van samen dingen doen, veel buiten zijn en lol hebben, maakt dat Sarden relatief weinig stress ervaren. Onze ambitie is om de belangrijkste ‘leefregels’ van de Sarden door te laten klinken in Anima Sarda;

eet & drink gezond, geniet, lach, beweeg, slaap voldoende, leef simpel, streef je doelen na en neem rust!