excursies

Wijnproeverij

Tijdens onze wijnproeverij serveren we u zes verschillende Italiaanse wijnen, waaronder minimaal twee Sardijnse wijnen. 


Wijn&Spijs proeverij

Tijdens onze wijn&spijs proeverij serveren we u zes verschillende Sardijnse wijnen. Dit combineren we met een diner. Bij iedere wijn en de gerechten wordt een uitgebreide toelichting gegeven over de wijnen en de mogelijkheden van smaakcombinaties.

 

Wijndagtrip

Een dag in het teken van goede wijn! We volgen een route door het onaangetaste landschap van West-Sardinië en brengen een bezoek aan de wijngaarden van twee wijnboeren. We proeven van diverse wijnen in een cantina en brengen een bezoek aan het wijnmuseum. Tijdens de lunch genieten we van regionale gerechten. En ’s avonds sluiten we de dag af met een wijnproeverij plus diner in de wijngaard!

In de juiste tijd van het jaar kan dit gecombineerd worden met het helpen bij het oogsten van de druiven, een ervaring die iedere wijnliefhebber een keer zou moeten beleven.
onder voorbehoud van beschikbaarheid. Minimale deelname 6 personen. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.

 

Formaggia di Sardegna

Bij voldoende deelname (minimaal zes personen) organiseren we graag een excursie of thema-avond rondom Sardijnse kazen. We bezoeken dan een schaapherder en een kaasmaker, eventueel inclusief een demonstratie van het maken van Ricotta. U proeft minimaal zes verschillende kazen. Hierbij worden brood en hapjes geserveerd, uitsluitend gemaakt van lokale producten.

 

Bagno di Vino (binnenkort beschikbaar)

Dat wijn behalve lekker ook gezond is, is inmiddels afdoende bewezen. Maar dat druiven een levensverlengende uitwerking op de huid hebben, is nog minder bekend. In onze bed & wine kunt u zich letterlijk onderdompelen in wijn. In Italië wordt deze wijntherapie steeds populairder. Het druivensap zit vol polyfenolen die de veroudering van de huid tegengaan.

Het wijnbad is gemaakt in een ‘barrique’, waaraan water, wijn, gist en andere actieve ingrediënten van de wijndruiven zijn toegevoegd voor totale ontspanning en een intense reiniging.

De therapeutische kracht achter dit fenomeen zijn de polyfenolen die zich in de druivenpitjes bevinden. Deze krachtige antioxidanten versterken het immuunsysteem van de huidcellen en beschermen tegen verontreiniging, veroudering en rimpels.

De wijn wordt ter plaatse geproduceerd dus ook een wijnproeverij mag niet ontbreken.

 

Fotografie

Er worden met enige regelmaat meerdaagse fotografiecursussen georganiseerd voor zowel beginners als gevorderden.

 

Yoga-reis

De Yoga-reis ‘Kracht in rust’ is een vijf- of achtdaagse yoga-retraite. Een ware ontdekkingsreis naar harmonie, vrijheid en ontspanning. De sessies vinden plaats op verschillende unieke locaties in Tresnuraghes; op het strand bij zonsondergang, in de wijngaard of ‘in the middle of nowhere’. De sessies staan onder leiding van een erkende, Nederlandssprekende yoga docente. U verblijft in een gedeelde tweepersoonskamer met badkamer. U kunt gebruik maken van de ontbijtfaciliteiten en dagelijks verse fruitshakes.